№ п. п. | Показник | Норми для натурального меду | Виконувані визначення |
Метод аналізу |
|
квітковий | падевий | ||||
1 | Аромат | Природний, відповідний ботанічним походженням, приємний, від слабкого до сильно вираженого, без стороннього запаху. | Менш виражений |
Визначення аромату | Сенсорний |
2 | Смак | Солодкий, супроводжує кисловатость і терпкість, приємний, без сторонніх присмаків. Каштановому і тютюнового властива гіркоту. | Солодкий, менш приємний, іноді з гіркуватим присмаком | Визначення смаку | |
3 | Колір | Від білого до коричневого. Переважають світлі тони, за винятком гречаного, вересового, каштанового. | Від світло-бурштинового (хвойних дерев) до темно-бурового ( з листяних). |
Визначення кольору | Візуальний |
4 | Консистенція | Сиропоподібна, в процесі кристалізації в'язка, після жовтня-листопада – щільна. Розшаровуванню не допускається. | Визначення характеру стікання меду | ||
5 |
Масова частка води, % |
двадцять один |
не більше 19 |
Визначення щільності водного розчину меду, г/см3 |
З використанням АОН-3 |
6 |
Діастазне число (до безводому речовині), |
не менше 10 |
не менше 10 |
Визначення диастазной активності (діастазного числа) |
Йодна реакція |
7 |
Загальна кислотність, |
1-4 |
1-4 |
Визначення загальної |
Титрометричний |
8 |
Масова |
не менше 82 (белоакациевый – не менше 76; |
не менш 71 |
Визначення змісту редукуючих цукрів |
Титрометричний |
9 |
Якісна реакція на падь |
– |
– |
Проба на падь |
З розчином оцтовокислого свинцю |
10 |
Якісна реакція на цукровий патоку |
– |
– |
Проба на цукровий патоку |
З розчином нітрату срібла |
11 |
Якісна реакція на крохмальну патоку |
– |
– |
Проба на крохмальну |
З розчином хлориду барію |
12 |
Якісна реакція на крохмаль і борошно |
– |
– |
Проба на крохмаль і борошно |
З розчином йоду |
- Ціна: Ціну уточнюйте