Кошик
promo_banner
Лабораторное оборудование. Анализ качества молока, мёда, зерна

Експрес-лабораторія дослідження меду

Ціну уточнюйте

  • Немає в наявності
Експрес-лабораторія дослідження меду
Немає в наявності
Ціну уточнюйте
Експрес-лабораторія дослідження меду
+380 (44) 537-21-16
  • +380 (50) 410-13-12
  • +380 (67) 408-27-08
+380 (44) 537-21-16
  • +380 (50) 410-13-12
  • +380 (67) 408-27-08
Призначення і область застосування
Експрес-лабораторія дослідження меду (далі експрес-лабораторія) являє собою набір реактивів, розчинів, матеріалів, приладдя для визначення якості бджолиного меду. Дослідження носять характер експрес-контролю і можуть бути виконані безпосередньо на об'єкті, без доставки проб в стаціонарну лабораторію.
Експрес-лабораторія призначена для прискореної оцінки якості меду за основними показниками і відповідності їх ветеринарно-санітарним вимогам.
 
Методи визначення
Експрес-лабораторія дозволяє виконувати оцінку якості, натуральності та зрілості меду тестовими і полуколичественными хімічними методами з використанням експрес-методів і крапельних тестів.
Методи аналізу, що реалізуються в експрес-лабораторії, уніфіковані на основі ГОСТ 19792-2001 і Правил ветеринарно-санітарної експертизи меду № 13-7-2/365 від 18.07.95. Контрольовані показники, що виконуються визначення та методи аналізу наведено в таблиці.
 
№ п. п. Показник Норми для натурального меду Виконувані
визначення
Метод
аналізу
квітковий падевий
1 Аромат Природний, відповідний ботанічним походженням, приємний, від слабкого до сильно вираженого, без стороннього запаху. Менш
виражений
Визначення аромату Сенсорний
2 Смак Солодкий, супроводжує кисловатость і терпкість, приємний, без сторонніх присмаків. Каштановому і тютюнового властива гіркоту. Солодкий, менш приємний, іноді з гіркуватим присмаком Визначення смаку
3 Колір Від білого до коричневого. Переважають світлі тони, за винятком гречаного, вересового, каштанового. Від світло-бурштинового (хвойних дерев) до темно-бурового
( з листяних).
Визначення кольору Візуальний
4 Консистенція Сиропоподібна, в процесі кристалізації в'язка, після жовтня-листопада – щільна. Розшаровуванню не допускається. Визначення характеру стікання меду
5

Масова частка води, %

двадцять один

не більше 19

Визначення щільності водного розчину меду, г/см3

З використанням АОН-3

6

Діастазне число (до безводому речовині),
од. Готі

не менше 10
(для подсолнечникового і бавовняного – не менше 5)

не менше 10

Визначення диастазной активності (діастазного числа)

Йодна реакція

7

Загальна кислотність,
нормальні градуси
(миллиэквиваленты)

1-4

1-4

Визначення загальної
кислотності

Титрометричний

8

Масова
частка
редукуючих цукрів
(до безводому речовини), %

не менше 82

(белоакациевый – не менше 76;
бавовниковий - не менше 86)

не менш 71

Визначення змісту редукуючих цукрів

Титрометричний

9

Якісна реакція на падь

Проба на падь

З розчином оцтовокислого свинцю

10

Якісна реакція на цукровий патоку

Проба на цукровий патоку

З розчином нітрату срібла

11

Якісна реакція на крохмальну патоку

Проба на крохмальну
патоку

З розчином хлориду барію

12

Якісна реакція на крохмаль і борошно

Проба на крохмаль і борошно

З розчином йоду

 
Технічні дані
Маса експрес-лабораторії становить не більше 3 кг
Габаритні розміри експрес-лабораторії складають не більше 420×220×190 мм
За видатковими матеріалами (ресурс) експрес-лабораторія розрахована на виконання не менше 100 аналізів на кожне визначення.
 
Термін придатності експрес-лабораторії 1 рік.
Всі складові частини разом з документацією, укомплектовані жорсткий пластмасовий контейнер з ручкою для перенесення.
Інформація для замовлення
  • Ціна: Ціну уточнюйте

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner